Ripsienpidennys

Mikä on ripsienpidennys?

Ripsienpidennystä käytetään omien ripsien pidentämiseen ja/tai tuuhentamiseen. Omiin ripsiin kiinnitetään synteettisiä ripsikuituja siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsikuituja on eri pituisia, paksuisia ja eri kaarevuuksilla. Jokaiselle asiakkaalle valitaan yksilöllisesti toiveiden ja luonnollisten ripsien perusteella sopivat kuidut ja tekniikka. Eri pituuksia käytetään kahta tai kolmea, jolloin pidennys saadaan mukailemaan silmän muotoa ja omien ripsien linjaa.

Ripsienpidennys tehdään makuuasennossa ja silmät suljettuna. Ripset puhdistetaan huolellisesti ja alaripset suojataan prosessin ajaksi. Ripsien kiinnittäminen on täysin kivutonta, jopa huomaamatonta. Uuden pidennyksen laitto kestää 1,5 – 2,5 tuntia riippuen omien ripsien määrästä ja halutusta lopputuloksesta. Ripsienpidennyksellä saadaan lopputuloksesta kaikkea väliltä hyvin luonnollinen – erittäin näyttävä. 

Klassinen / Volyymi

Klassinentekniikka tarkoittaa, että luonnolliseen ripseen kiinnitetään yksi pidennyskuitu. Volyymitekniikalla taas yhteen omaan ripseen kiinnitetään 2 – 6 ripsikuitua viuhkan muodossa. Tämän mahdollistavat eri paksuiset ripsikuidut. Klassiseen pidennykseen käytetään paksumpaa kuitua, kun taas volyymipidennyksen viuhkat muodostetaan paljon ohuemmista kuiduista. Volyymitekniikalla lopputuloksesta saadaan tuuheampi ja usein huoltoväli on pidempi.

Miten ripsienpidennystä hoidetaan?

Pidennyksen huoltoväli on 2 – 5 viikkoa. Pysyvyyteen vaikuttavat mm. käytetty tekniikka, omien ripsien kasvuvauhti ja laatu sekä kotihoito. Ripset tulee pestä päivittäin huolellisesti. Peseminen on erittäin tärkeää hygieniasyistä sekä pysyvyyden kannalta. Suositeltavaa on myös, että ripsiä harjataan siihen tarkoitetulla ripsiharjalla päivittäin. Parhaan pysyvyyden saavuttamiseksi tulee välttää ripsien turhaa koskettelua ja öljypohjaisia tuotteita. Ripsienpidennys ei kestä ripsentaivuttimen käyttöä, eikä myöskään ripsivärin käyttö ole suositeltavaa.

Ripsihuollossa täydennetään ripsiriviä. Ripset puhdistetaan ja ennen uusien kuitujen lisäämistä poistetaan vielä mahdolliset huonosti kiinni olevat ja ylikasvaneet ripsikuidut.